dijous, 29 de gener del 2015

L'escola on els pares aprenem matemàtiques

Em sabia greu deixar gaires dies el passat post com el primer que es veu quan obres el blog així que avui us porto un tema diferent: les mates!!! 
NOTA: Tot i que el post anterior sigui un post sincer i es correspongui a alguns moments de la nostra vida. El cert és que no s'ajusta a la nostra realitat del dia a dia; normalment estem contents i feliços! Tenir tres fills és una feinada (ja no em puc imaginar qui en té quatre o cinc!) però també et regalen moments genials multiplicats per tres i això són molts moments xulos!!
Bé, al que anava, avui us volia explicar una mica com s'aprenen les matemàtiques a l'escola dels nostres nens. (Ja us he explicat alguna vegada que el funcionament general de l'escola és força particular, els posts on en parlo es troben sota l'etiqueta "educació" i "escola" al núvol d'etiquetes.)
Les matemàtiques doncs, no són una excepció, i s'aprenen treballant amb diferents materials sensorials i integrades dins el dia a dia a l'escola. També tenen les estones de "jocs matemàtics" i el "taller de cuina" que permeten aprofundir sobre aquesta matèria.
Com que la majoria de nosaltres, els pares de les criatures, vam aprendre matemàtiques de manera tradicional, l'escola organitza uns taller de matemàtiques pels pares per tal que poguem conèixer, entendre i practicar matemàtiques amb els materials que fan servir els nostres fills.
L'any passat el vam fer tant el Joan com jo, en dies diferents per poder-nos-ho combinar amb la Laia però, tot i així, va ser una experiència molt bonica.
Us en deixo quatre imatges, ja veieu que la majoria són materials montessori (aquí els podeu veure tots) i la veritat és que no ens va resultar fàcil calcular fraccions, divisions, àrees..... Es necessita certa pràctica i estic segura que els nens en saben molt més que nosaltres perquè el tenen molt integrat. M'encanta aquesta manera d'aprendre les coses, desde "lo tangible" a lo abstracte.



Recordeu com era la vosta relació amb les matemàtiques? I la dels vostres fills, com és? Com n'aprenen ells? Fan servir materials a l'escola? O a casa?
Una abraçada,
Carla


1 comentari:

  1. Doncs mira a l'escola dels nens també fan les mates amb regletes i integrades en totes les matèries i n'estem encantadíssims!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels comentaris! Tots em fan molta il.lusió i intentaré respondre'ls un a un sempre que pugui!