dimarts, 26 de gener del 2016

D'amics invisibles 2.0.... #mintxmasexperience

Ja sé que les festes fa dies que s'han acabat però les vaig viure tan intensament a Jugaia i tan poc a casa que, un cop passada la marabunta, encara he seguit en mode nadalenc unes setmanes més, decoració de casa inclosa. I devia ser que havia de ser així perquè el carter, que es deu haver saltat casa nostra des del 10 de desembre, ens va deixar aquest divendres passat la bústia plena de felicitacions nadalenques! Si senyor a dia 22 de gener vam rebre les postals de Nadal que amics del 1.0 i del 2.0 ens havien enviat per felicitar-nos les festes, ooooole!. "Nunca es tarde si la dicha es buena", no? Total que amb aquest panorama m'he dit, apa tira i publica el post que fa dies que tens a mitges que es veu que encara està permès parlar de Nadal. Així que aquí ho teniu, avui us presento la #mintxmasexperience !
Aquest ha estat el segon any que he participat en aquest "amic invisible" cuidat i bonic de la meva xarxa social preferida, ho sabeu, instagram. L'organitza la Maria que és l'ànima creativa de Heme workshop i saps que, rebis el que rebis, el contingut de la teva caixa et deixarà amb la boca oberta!



L'any passat la caixa en qüestió va arribar des de Girona, de la mà de les noies de "En color canela". Ens van enviar una garlanda personalitzada preciosa, feta especialment per a mi i els meus tres! Ja llavors va formar part de la decoració nadalenca i aquest Nadal, a la casa nova, hi ha ocupat un lloc d'honor al peu de l'escala i en molt bona companyia, ja ho veieu!

Aquest any la meva #mintxmasexperience ha vingut des de Madrid de part de la Carmen de "De mi hermana" i, com no podia ser d'una altra manera, em va deixar al·lucinada. El paquet es veia preparat amb molta cura i tot estava cuidat al detall. Vaig obrir els regals amb els nens i els va faltar temps per menjar-se les galetes i demanar-me si podien fer servir les llibretes. Amb una mica de pena, aquesta vegada els vaig dir que les llibretes eren meves. Heu vist quines coses més bufones? L'estrella de la caixa però, era aquest bastidor brodat a mà que, de seguida, va trobar el seu lloc a la cuina, amb les nostres fotos preferides. A mi que, segons com, fer punt de creu m'arribava a posar nerviosa, no puc imaginar el que deu costar fer una cosa així!



No cal que us digui que la llibreta del Planeta Babetes s'ha convertit en la meva llibreta preferida, oi? Em va de conya per portar el #365avuillegim organitzat!
Espero que us hagi agradat i si us animeu, ja ho sabeu, cap a finals d'octubre contacteu amb la Maria i apunteu-vos a la #mitxmasexperience. Ah, si voleu veure més creacions de la Carmen aquí i aquí veureu més cosetes.
Una abraçada,
Carla

NOTA: Jo també intento que les caixes que envio estiguin plenes de coses boniques però avui volia que les protagonistes fossin les meves amigues invisibles, si? ;-)
I una altra cosa, les fotos de la garlanda que es veuen amb el bastidor, són impreses directament des del mòbil amb l'app de Paper lover. ;-))


divendres, 15 de gener del 2016

Repte #365avuillegim en català (1)

El primer post de l'any no podia anar dedicat a una altra cosa que no fos el meu "projecte 365" particular.
Pels que no sabeu de que va, us situo. L'any passat vaig fer un #365livingplanetababetes2015 amb la idea de pujar una foto cada dia, per poder tenir un recull de moments nostres de tot l'any. Encara que algun dia no ha estat fàcil he intentat trobar quelcom bonic o quelcom per a recordar de cada dia de l'any i m'ha encantat el resultat! A més el repte em va "obligar" a mirar, a parar-me, a estar més atenta, a ser més creativa, més agraïda,.... Tota una experiència!
Venint d'aquí i totalment inspirada en el #365bm de la Beatriz Millán aquest any m'he proposat fer un #365avuillegim en català! Després de comentar-li a la Beatriz, amb el seu consentiment i els seus ànims (gracias bonita!), m'he decidit a agafar-li el relleu i presentar cada dia un conte o llibre infantil al meu compte d'instagram. M'hi trobareu com @planetababetes. Alguns dies també els compartiré a facebook però, com que periòdicament faré reculls al blog, tampoc vull atabalar-vos als que em seguiu per tot arreu. Com ho veieu?
La meva intenció és cobrir la franja dels 0 als 9-10 anys que, al final és el que hem tingut i tenim a casa, i poder presentar-vos bons exemplars en les diferents categories de llibres, des dels àlbums il·lustrats fins als llibres per a jugar o cantar passant pels contes per a nadons o els de format més enciclopèdic. No us ensenyaré res que no hàgim llegit a casa i us en donaré la meva opinió sincera, que no vol dir que sigui professional eh! Senzillament la d'una mare amant de la lectura des de sempre que, d'uns anys cap aquí, explica més contes que no pas llegeix novel·les.
Espero que el projecte us engresqui, que el seguiu i que, si us ve de gust, hi aporteu el vostre granet de sorra ja sigui comentant els llibres o suggerint els vostres imprescindibles! Ja des d'ara mateix us agraeixo cada ❤ que reben els vídeos i les fotos, per mi és la manera de saber que hi sou i que m'acompanyeu. Als que hi sou però no dieu mai res, que sé que sou molts, us animo a fer-vos presents, no tingueu vergonya que som bona gent!!
I ara si, aquí teniu els 9 primers llibres que us he presentat. Us en deixo les imatges de les portades, a les xarxes podeu veure els vídeos i descobrir part del seu interior. A sota,us deixo els enllaços a petites llibreries on-line o a la mateixa editorial, per si els volguéssiu comprar, i els breus comentaris que han acompanyat els vídeos.





Tots sou els meus preferits
Un conte que va arribar a casa amb la Laia i que ens ha servit per ajudar els meus tres a entendre que no podem tenir un preferit entre ells. Que cada u té quelcom especial i irrepetible que el fa únic i que els pares els estimem, com a tals, a tots per igual. Altament recomanable per  a famílies nombroses i no tan nombroses!
Minidiccionari dels bebès: La Muntanya
Un llibre pels més menuts. Si no tenim la col·lecció sencera dels minidiccionaris dels bebès de Panini, poc ens falta! Els primers els vam comprar pel Bernat ja fa 8 anys!! I vam anar ampliant amb les seves germanes. Són llibres petitons, de cartó dur, resistent, amb imatges boniques amb escenaris i personatges que semblen modelats amb plastilina, amb frases curtes i clares. Al final de cada llibre es planteja un petit joc de preguntes la resposta de les quals es troba en les imatges del conte. Segur que un altre dia us n'ensenyo algun altre perquè ja us dic que a casa han estat sempre un èxit.
Aquest és dels preferits de l'Aran. Les aventures de l'Aoki, una kokeshi que va de viatge a Tòquio acompanyada de la seva mascota. Amb unes imatges d'estètica japonesa acurada, plenes de detalls, solapes i textos curts.
Sens dubte un dels meus preferits del 2015 i mereixia ser en aquesta primera selecció dels #365avuillegim. La Lola, farta dels seus germans decideix marxar ben lluny, a l'Àfrica! Té la sort que el xofer de la família l'hi acompanya. Llegir "La Lola se'n va a l'Àfrica" és fer un passeig bonic de la mà d'un amic que t'entén i t'acompanya en aquests moments d'enrabiada.Les tres reines d'Orient
La història secreta dels Reis d'Orient ens explica perquè la nit del 5 al 6 de gener tots els nens reben la visita d'en Melcior, Gaspar i Baltasar i com és que els porten joguines en lloc de la mirra, l'or i l'encens que van dur a Betlem. Hi tindran res a veure les seves reines?
Olivia i la joguina perduda
La porqueta Olivia veu com la seva joguina preferida desapareix. Quan descobreix que el seu gos l'hi ha fet malbé té un disgustàs i s'enfada molt... L'enrabiada però va passant i al final.... "Fins i tot l'Olivia ha de parar de fer el boig de tant en tant". A casa tenim una "Olivia" d'aquestes exagerades i intensa a tots nivells, les aventures de la porqueta ens van bé per riure plegats de segons quines situacions.
El lleó i l'ocell
És una història d'amistat veritablement tendra i commovedora. Per dir-vos que a la petita de casa se li van negar els ulls d'emoció quan li explicava! I ni tan sols entenia que li passava perquè, quan jo li vaig preguntar si plorava, em va dir: "No sé mama, se m'han mullat els ulls...". Amb un text breu i unes il·lustracions precioses que parlen per elles soles estic segura que es convertirà en un clàssic.
Pirates a la vista!
És un recull d'històries cantades de pirates d'allò més divertides. Una alternativa a les cançons infantils més tradicionals amb una temàtica que els sol agradar molt als petits i no tan petits. A més, mentre cantem i aprenem les cançons gaudirem de les il·lustracions que les acompanyen! Pels més agosarats també hi ha les partitures i al CD hi tenim les cançons i també les melodies sense lletra.
Jo et curaré, va dir el petit ós
Dins la col·lecció "llibres per somniar" ens explica la història de com una vegada el petit tigre es va posar malalt. Les aventures de l'ós i el petit tigre sempre ens han agradat a casa. Els protagonistes viuen en una casa al mig de la natura i estan envoltats per uns quants personatges secundaris igualment entranyables. En aquest cas, tots fan els possibles per fer sentir millor al tigre, i que el seu amic es recuperi. Personalment aquesta edició dels llibres de Janosch m'encanta, és d'aquells llibres que fins i tot són bonics al tacte. Si voleu llegir-lo als petits, us el recomanaria a partir de 4-5 anys i per a primers lectors també el trobo una bona opció perquè, tot i ser en format llibre, combina dibuixos amb un text de lletra força gran que no se'ls fa feixuc de llegir

Ens anem llegint per les xarxes!
Una abraçada,
Carla
PD: Per a que no hi hagi dubtes, jo no en trec cap benefici si algú fa alguna compra a través dels enllaços que us he deixat.