dimecres, 22 de març del 2017

L'estiu és teu! Les colònies als albergs de la XANASCAT ja són aquí!

Quan era petita vaig anar dos estius de colònies, un any al Maresme i un altre a la Seu d'Urgell, de les dues vegades en guardo un record fantàstic! Recordo que la primera vegada vaig pensar que no calia marcar la meva roba perquè aleshores no hi havia gaires nenes que es diguessin Carla (jo no en coneixia cap més..) i quan vaig arribar a l'alberg no només hi havia una altra Carla sinó que compartíem primer cognom!! Canviava una B per un V però clar sonava igual i vaig al·lucinar!

Anècdotes a part, avui venia a explicar-vos que aquesta setmana s'han obert les preinscripcions del programa "L'estiu és teu!" que ofereix estades de lleure de fins a 10 dies de durada als albergs de la Xanascat (Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) per a infants i joves d'entre 5 i 16 anys.
Ull!! Les preinscripcions s'acaben el dimarts 28 de març a les 12 del migdia, el dia 31 de març es farà públic el resultat del sorteig i s'avisarà per correu electrònic a les famílies. Finalment, a partir del dia 18 d'abril s'obre el període de reserva directa.
Dit això, ja us avanço que l'oferta és súper àmplia. Des d'estades d'astronomia a circ, passant per teatre, multiesport, excursionisme, música... I moltes d'elles combinades amb l'anglès. 
Fent clic aquí trobareu els enllaços directes a cada tipologia d'estada. Accediu fàcilment a la que més us cridi l'atenció i hi trobareu tota la informació: preu, durada, breu descripció de l'activitat i fins i tot un horari del dia tipus!



Si en canvi, el que necessiteu és cobrir unes dates concretes per poder compaginar feina i vacances escolars podeu fer servir el cercador per torns que trobareu aquí i en el que podeu fer servir diferents filtres fins a trobar aquelles estades que més s'ajustin a les vostres necessitats i a les motivacions dels vostres infants. 
Tot i que l'oferta més gran es concentra al juliol, el programa "L'estiu és teu!" comença el 24 de juny i s'acaba el 10 de setembre així que ja veieu que hi ha molt per triar!
Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles gaudiran d’una reducció del 10% en el preu de les estades. Per altra banda, els titulars del Carnet Jove gaudiran d'un 5% de descompte.



Una altra cosa que us volia comentar és que aquest any s'estrenen amb les estades de Dansa, Art i Emocions en la que es pretén que els participants aprenguin a expressar les seves emocions a través de la dansa creativa i de diferents arts plàstiques: pintura, escultura o paper. No sé a vosaltres però a mi em sembla una proposta súper interessant fins i tot pels adults, ;-) !!. Aquestes estades es duen a terme a l'alberg Jaume I de l'Espluga de Francolí del que us vaig parlar aquí.

A casa, que tenim la sort de poder conciliar bé les feines i els dos mesos i mig de vacances escolars, hem estat valorant la possibilitat d'apuntar-hi els "grans" perquè creiem que pot ser una experiència enriquidora en molts aspectes però finalment hem decidit deixar-ho per més endavant. Als nostres ulls encara els veiem petits! :-))

Malgrat això espero que la informació que hem recopilat us pugui ser útil!

Una abraçada!
Carla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels comentaris! Tots em fan molta il.lusió i intentaré respondre'ls un a un sempre que pugui!